Friptura din muschi de porc marinat, cu mujdei de usturoi si rosii

de Merisor in Porc, 12 Feb 2014 | 8860 vizualizari

 

Recurg la modul de a marina carnea de porc sau de vita, atunci cand aceasta este congelata de o buna perioada de timp.
Iese o friptura foarte frageda, efectiv se rupe si este foarte gustoasa!
Eu am avut de data aceasta niste muschi de porc uitat prin congelator de vreo doua luni.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare friptura:

  • 1500 g muschi de porc congelat
  • sare
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita condimente Spicy & Hot
  • 6 catei de usturoi
  • 150 ml ulei

Pentru marinare:

  • 1 l apa
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura sare grunjoasa

Pentru mujdei:

  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita otet
  • 200 gr rosii cu legume, conservate
  • 1 lingura ketchup dulce
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din muschi de porc marinat, cu mujdei de usturoi si rosii:

Intr-un bol cu capac amestecam apa otetul si sarea pentru marinat, apoi adaugam carnea direct congelata.

Eu obisnuiesc sa portionez carnea inainte de a o congela, asa ca va fi simplu la dezgetat, se vor separa usor portiile si se vor marina cum trebuie.

Lasam carnea sa se dezghete lent in solutia de marinat si o mai amestecam din cand in cand, o vom intepa chiar cu varful unui cutit, din loc in loc.

Procesul de marinare va mai dura si dupa dezghetarea definitiva a carnii aproximativ o ora, dupa care spalam carnea, o scurgem bine si o vom cresta sub forma de evantai.

Ungem carnea pe toate partile cu ulei, o asezonam cu condimente si sare si o impanam cu catei de usturoi curatati si feliati, printre crestaturi.

Punem uleiul in tava, asezam carnea si o dam la cuptor la foc mai incet( 165 grade) pentru 45-50 de minute, sau cat este necesar pentru a se patrunde si a se rumeni bine.

Pentru mujdei, curatam usturoiul si il presam impreuna cu sarea, adaugam treptat uleiul de masline, piperul, otetul si frecam totul ca pe maioneza.

La final adaugam rosiile.

Servim friptura unsa cu mujdei de usturoi si garnitura de cartofi sau dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare al fripturii difera in functie de carnea folosita si de cat de bine s-a marinat.

2

Adaugarea otetului la mujdeiul de usturoi ajuta la diminuarea gustului de iute/picant.

3

Se poate adauga si patrunjel in sosul de usturoi cu rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din muschi de porc marinat, cu mujdei de usturoi si rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc gatita la cuptor